Modena: Italská chuťovka, která vás dostane!
Modena v české kuchyni Modena, italský region proslulý rychlými auty a lahodným octem balsamico, má překvapivě blízko i k české kuchyni. Zatímco Ferrari a Lamborghini zůstávají pro většinu z nás spíše snem, chuť Modeny si můžeme dopřát i u nás doma. Tajemství se ukrývá právě v octu balsamico, který dodá českým...
09. 10. 2024
Filipínský poklad: Don Papa dobývá Česko
Filipínský rum Don Papa Don Papa je prémiový tmavý rum pocházející z Filipín. Zraje v sudech z amerického dubu u úpatí hory Kanlaon na ostrově Negros, který je známý svou vulkanickou půdou a ideálními podmínkami pro pěstování cukrové třtiny. Rum Don Papa se vyrábí z odrůdy cukrové třtiny zvané „noble cane“,...
09. 10. 2024
BILLA Praha: Vaše čerstvé potraviny na dosah ruky
Široký výběr čerstvých potravin V Bille Praha si dáváme záležet na tom, abychom vám každý den přinášeli široký výběr čerstvých potravin. Ať už hledáte šťavnaté ovoce a zeleninu, voňavé pečivo, kvalitní maso a uzeniny, čerstvé ryby nebo lahodné sýry, u nás si zaručeně vyberete. Naše prodejny zásobujeme...
03. 10. 2024
Tajemství dokonalého doušku: Vyberte si tu pravou sklenici na víno
Historie sklenic na víno Od nepaměti si lidé hledali způsoby, jak co nejlépe vychutnat víno. Zatímco naši předkové se spokojili s nádobami z hlíny nebo kovu, postupem času se začaly objevovat sofistikovanější materiály a tvary. Sklo, se svými unikátními vlastnostmi, se ukázalo jako ideální volba. První sklenice na víno,...
03. 10. 2024
Hřib dubový: Král lesa na talíři
Král hub Hřib dubový, často označovaný jako "král hub", si své královské přízvisko rozhodně zaslouží. Jeho robustní vzhled s masitým kloboukem v barvách od světle hnědé po kaštanovou a tlustým bílým třeněm vzbuzuje respekt a uznání. A co teprve jeho chuť! Jemná, nasládlá, s oříškovým nádechem, dělá z hřibu...
03. 10. 2024
Nejlepší snídaně Brno: Kam na brunch, vajíčka a lívance?
Brňané, to je vášeň pro dobré jídlo a pohodu. A co lépe vystihuje kombinaci obojího než snídaně? Ta se v moravské metropoli stala doslova fenoménem. Snídaňových podniků v Brně rok od roku přibývá a místní i turisté si je zamilovali. Nabídka je pestrá – od klasických vajíček na všechny způsoby, přes lívance a...
22. 09. 2024
Basa piv: Co se skrývá v oblíbeném nápoji?
Co je to basa pivo? Basa pivo, někdy také nazývané „kvasnicové pivo“, je kontroverzní téma mezi milovníky piva. Vzniká tak, že se místo klasického kvašení mladiny s pivovarskými kvasnicemi použije kvasnicový koncentrát. Ten obsahuje předem připravené kvasinky, často v sušené formě, které se aktivují přidáním do...
21. 09. 2024
Kypřící prášek: Tajná zbraň nadýchaných dezertů
Co je kypřící prášek Kypřící prášek je nepostradatelným pomocníkem v kuchyni, který dodává nadýchanost a lehkost našim oblíbeným pokrmům. Jedná se o chemické kypřidlo, které se aktivuje v přítomnosti tekutiny a tepla. Jeho hlavní složkou je obvykle jedlá soda (hydrogenuhličitan sodný), která při smíchání s...
21. 09. 2024
Koriandr: Tajemství kuchyně i zdraví
Původ a historie koriandru Koriandr setý (Coriandrum sativum), známý také jako čínská petržel nebo danší, je jednoletá bylina patřící do čeledi miříkovitých (Apiaceae). Jeho semena, listy a kořeny se používají jako koření v kuchyních celého světa. Původ koriandru je zahalen tajemstvím, ale archeologické nálezy...
16. 09. 2024
Nadýchané kynuté borůvkové knedlíky: Letní chuť, která vás dostane!
Nadýchané knedlíky s borůvkami Kynuté borůvkové knedlíky jsou oblíbeným českým dezertem, který evokuje vzpomínky na dětství a domácí kuchyni. Jejich příprava není složitá, ale vyžaduje trochu trpělivosti a lásky. Základem těsta je hladká mouka, droždí, cukr, mléko a vejce. Po zadělání se těsto nechá vykynout do...
15. 09. 2024