Birell osvěží i bez alkoholu

Co je Birell? Birell je osvěžující nealkoholický nápoj, který chutná jako pivo, ale je lehký a svěží jako třeba Baileys bez alkoholu. Vyrábí se z prvotřídních surovin - vody, sladového ječmene, chmele a pivovarských kvasnic, podobně jako když děláte domácí likér baileys. Výrobní proces je vlastně podobný klasickému...

Borůvková Bublanina

Nadýchaná a šťavnatá: Borůvková bublanina, která vám vyrazí dech!

Co je borůvková bublanina Borůvková bublanina je klasický český dezert, který v sobě spojuje nadýchané těsto a sladké, šťavnaté borůvky. Její krása spočívá v jednoduchosti - i s minimem zkušeností v kuchyni zvládnete upéct lahodnou buchtu, která potěší celou rodinu. Tajemství tkví v použití kvalitních surovin,...

Mateza

Mateza: Jihoamerický poklad mezi kávami?

Co je to maté Maté není, jak si mnozí myslí, druh kávy. Ačkoliv má povzbuzující účinky podobné kávě, maté se vyrábí z listů a stonků cesmíny paraguayské, stromu původem z Jižní Ameriky. Chuť maté je často popisována jako bylinná, zemitá a lehce nahořklá, s tóny připomínající zelený čaj a tabák. Na rozdíl...

Bartida

Osvežte sa: Letné Bartidy, ktoré musíte ochutnať!

Bartida: Nápoj s historií Bartida, tento osvěžující nápoj, má historii sahající až do dob starověkého Řecka. Tehdy se víno míšelo s vodou a bylinkami, aby se zlepšila jeho chuť a prodloužila trvanlivost. V průběhu staletí se bartida vyvíjela a měnila se s ní i její definice. Dnes se za bartidu obecně považuje jakýkoli...

Smažené Žampiony

Smažené žampiony: Rychlá pochoutka, která vás dostane!

Chuť smažených žampionů Smažené žampiony jsou stálicí českých kuchyní a není se čemu divit. Jejich chuť je sama o sobě lahodná, jemně zemitá a zároveň nasládlá. Při tepelné úpravě, obzvlášť smažení, se tato chuť ještě více rozvine a zintenzivní. Horký olej žampiony krásně ovoní a dodá jim lehce křupavý...

Kremeš

Krémeš: Chuť, která vás vrátí do dětství

Co je to kremeš? Kremeš je úžasnej českej dezert, kterej si zamilovala spousta lidí. Když ho chcete správně nakrájet, hodí se kvalitní kráječ na chleba, co zvládne i jemný moučník. Základ tvoří dva pláty křehkého listového těsta, mezi kterýma je nádherně nadýchaný vanilkový krém. Nahoře to celý korunuje tenká...

Špagety Recept

Nejlepší špagety recept: Rychlý a jednoduchý!

Klasické špagety s rajčatovou omáčkou Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Mezitím si připravíme omáčku. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme. Poté přidáme drcená rajčata, osolíme, opepříme a...

Pstruh Duhový

Pstruh duhový: Zdravá a chutná volba na váš stůl

Pstruh duhový: Oblíbená pochoutka Pstruh duhový, podobně jako petržel, si své místo v české kuchyni vydobyl právem. Jeho jemné, růžové maso a nenáročná příprava z něj dělají skvělou rybu pro běžné i sváteční vaření. Ať už máte rádi pečení, smažení nebo grilování na zahradě, pstruh vás prostě nezklame....

Chianti

Tajemství chuti toskánského slunce: Co dělá Chianti tak výjimečným?

Co je Chianti? Chianti je víno s bohatou historií a výraznou chutí, které pochází z italské oblasti Toskánsko. Toto červené víno, vyrobené převážně z hroznů Sangiovese, je známé svou svěží kyselostí, tóny třešní a švestek a mírně nahořklou dochutí, která mu dodává charakteristickou pikantnost. Pro milovníky...

Luxusní Tvarohová Bábovka Hrnková

Luxusní tvarohová bábovka hrnková: Snadný recept pro královskou snídani

Luxusní tvarohová bábovka hrnková Tvarohová bábovka pečená v hrníčku je skvělou variantou pro všechny milovníky dezertů, kteří touží po rychlé a snadné pochoutce. Tento dezert z tvarohu, cukru, mouky a vajec, připravovaný v hrníčcích, je ideální pro uspokojení chuťových buněk bez zbytečného úsilí. Díky své...