Limeta: Tajná zbraň pro svěží kuchyni
Limetka v kuchyni: svěží vůně a chuť Limetka, ten malý zelený zázrak, je nepostradatelnou součástí mnoha kuchyní světa. Její svěží vůně a kyselá chuť dodají pokrmům šmrnc a exotický nádech. Ať už ji použijete do slaných nebo sladkých jídel, limetka vždycky příjemně překvapí. Limetková šťáva je skvělým...
29. 06. 2024
Folie v kuchyni: Kouzlete s prostorem!
Výběr správné fólie Při zařizování domova hraje důležitou roli i výběr vhodné fólie. Ať už se jedná o okenní fólie pro regulaci teploty a ochranu soukromí, nebo o dekorativní fólie na nábytek a dveře, správná volba může výrazně ovlivnit vzhled a funkčnost vašeho interiéru. Pro okna se nejčastěji používají...
28. 06. 2024
Rychlý koláč: Recepty pro každou příležitost
Rychlý koláč: Tajemství Tajemství rychlého koláče tkví v jednoduchosti a chytrých tricích. Nejde o žádné komplikované postupy ani exotické ingredience, ale o to, jak využít to, co máme běžně doma, k vytvoření lahodného dezertu během chvilky. Základem je často jogurtové těsto, které se snadno míchá a nevyžaduje...
27. 06. 2024
Tamarind: Exotická chuť, která vás dostane!
Tamarind v kuchyni Tamarind je exotické ovoce pocházející z tropického stromu tamarindu indického. Jeho chuť je sladkokyselá a má široké využití v kuchyních po celém světě. Dužina zralých plodů tamarindu se používá jako základ pro chutney, omáčky, marinády a dezerty. V indické kuchyni je tamarind nepostradatelnou...
26. 06. 2024
Bazalkové pesto: Recept, který vás dostane!
Čerstvá bazalka Bazalka, královna bylinek, je nepostradatelnou ingrediencí pro lahodné pesto. Její svěží, lehce nasládlá chuť s nádechem pepře dodá vašim pokrmům nezaměnitelnou italskou atmosféru. Ačkoliv je k dostání sušená varianta, pro nejlepší chuť a aroma se vyplatí sáhnout po čerstvé bazalce. Při výběru...
25. 06. 2024
Slavnostní menu: Inspirace pro nezapomenutelné hostiny
Tradiční česká kuchyně Tradiční česká kuchyně je proslulá svou vydatností a sytými chutěmi, které se skvěle hodí pro slavnostní menu. Při speciálních příležitostech se na stolech objevují pokrmy, jež v sobě snoubí staleté tradice s kulinářským umem. Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem je stálicí...
24. 06. 2024
Omáčka s rýží: Tipy a triky pro dokonalou kombinaci chutí
Oblíbené jídlo Čechů Češi si rádi pochutnají na vydatném jídle. Mezi nejoblíbenější pokrmy patří vepřo-knedlo-zelo, svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem a guláš. Oblíbená je také klasická česká kuchyně s pokrmy jako je rajská omáčka s hovězím masem a knedlíkem, vepřové řízky s bramborovým salátem...
23. 06. 2024
příprava nápojů) for the section kuchyně: Míchejte jako profík: Tipy a triky pro dokonalé drinky
Typy míchacích technik Míchání patří mezi nejdůležitější operace v mnoha odvětvích, od vaření po chemický průmysl. Existuje mnoho typů míchacích technik, z nichž každá je vhodná pro různé aplikace a materiály. Mezi nejběžnější typy patří: Míchání lopatkami: Tato technika využívá lopatky různých tvarů a...
22. 06. 2024
Léto na talíři: Upečte si božskou buchtu s ovocem
Buchta s ovocem: Klasika české kuchyně Buchta s ovocem, to je synonymum pro poctivou českou klasiku. Vzpomínáte na tu vůni linoucí se z trouby u babičky? Nadýchané těsto, šťavnaté ovoce a křupavá drobenka, to je kombinace, která nikdy nezklame. Ať už se jedná o švestky, jablka, meruňky nebo třeba borůvky, buchta s ovocem...
21. 06. 2024
Termo hrnek: Horká káva i ledový čaj po ruce
Výhody termo hrnku Termohrnky se staly nepostradatelným společníkem pro mnoho z nás. Ať už vyrážíte do práce, na výlet nebo jen tak ven, termohrnek udrží váš nápoj v ideální teplotě po dlouhou dobu. Už žádná vlažná káva nebo studený čaj! Díky dvojité stěně s vakuovou izolací si vaše pití uchová teplotu mnohem...
20. 06. 2024