Lněné Semínko

Lněné semínko: Malé zrníčko, velký pomocník v kuchyni

Nutriční profil: Vláknina a omega-3 Lněné semínko je doslova nutriční bombou, obzvláště pokud jde o vlákninu a omega-3 mastné kyseliny. Obsahuje jak rozpustnou, tak nerozpustnou vlákninu. Zatímco rozpustná vláknina pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi a snižuje cholesterol, nerozpustná vláknina podporuje trávení a...

Klikve

Klikve: Tajemství oceánu na vašem talíři

Klikve v české kuchyni Klikve jsou v české kuchyni spíše opomíjeným druhem ryb. Přitom jejich maso je velmi chutné a lehce stravitelné. Klikvy se hodí k různým úpravám, ať už je smažíte, pečete, dusíte nebo grilujete. Při výběru klikvy v obchodě dbejte na to, aby měla lesklé a pevné tělo bez známek poškození....

Hovězí Pupek

Hovězí pupek, který vám bude zpívat ódy!

Hovězí pupek: lahůdka Hovězí pupek, mnohými opomíjený kus masa, skrývá v sobě neuvěřitelný chuťový potenciál. Díky vysokému obsahu kolagenu se po dlouhém dušení doslova rozplývá na jazyku a stává se z něj delikatesa, která si nezadá s těmi nejvybranějšími pokrmy. Ačkoliv jeho příprava vyžaduje trochu...

Fenykl

Fenykl: Voňavý zázrak v kuchyni

Fenykl: Voňavé koření a zelenina Fenykl je všestranná rostlina, která obohacuje naše pokrmy svou jedinečnou chutí a vůní. Jeho anýzová příchuť s jemnými tóny lékořice dodává pokrmům osvěžující nádech. Fenykl se používá v kuchyni v mnoha podobách – semena, nať i bulva. Semena fenyklu jsou oblíbeným kořením do...

Roláda Bez Mouky

Nadýchaná a vláčná roláda bez mouky: Tajemství pro bezlepkovou pochoutku.

Roláda bez mouky: Hit mezi dezerty Roláda bez mouky je jako stvořená pro všechny milovníky sladkého, kteří se zrovna nekamarádí s lepkem, nebo si jen hlídají linii. Jelikož neobsahuje žádnou mouku, je krásně nadýchaná a lehká jako pírko. A co je nejlepší? Recept na roládu bez mouky zvládne i úplný začátečník!...

Plněné Brambory

Plněné brambory: Fantazie chutí z trouby

Brambory: základ syté večeře Brambory, to je prostě klasika české kuchyně. Ale ruku na srdce, kdo by odolal voňavým, šťavnatým plněným bramborám? Tenhle pokrm z brambor s nádivkou je zkrátka sázka na jistotu, ať už potřebujete nasytit rodinu po náročném dni, nebo chcete hostům naservírovat něco opravdu speciálního....

Snidane Brno

Snídaně Brno: Kam na nejlepší snídani ve městě?

Nabídka pro ranní ptáčata Brno, město s pulzujícím životem, nabízí nepřeberné možnosti i pro ranní ptáčata. Místní snídaňové podniky lákají na voňavou kávu, čerstvé pečivo a lákavé kombinace chutí. Ať už jste milovníci sladkého nebo slaného, v Brně si přijdete na své. V centru města narazíte na útulné...

Nugget

Zlatavé potěšení: Vše o kuřecích nugetkách

Co je to nugget? Nugget je malé, obvykle kulaté nebo oválné, sousto smaženého masa. Nejčastěji se setkáváme s kuřecími nugetami, ale existují i varianty z vepřového, hovězího, rybího masa nebo třeba sýra. Nuggety se obvykle obalují v těstíčku nebo strouhance a smaží se dozlatova. Oblíbené jsou zejména u dětí pro svou...

Zelenec Chocholatý

Zelenec chocholatý: Zdravá pochoutka, kterou musíte ochutnat!

Co je zelenec chocholatý? Zelenec chocholatý, latinsky Amaranthus retroflexus, je rostlina, kterou řadíme do čeledi laskavcovitých. Možná ho znáte spíše pod lidovými názvy jako je laskavec, kohoutí hřeben, či slovensky kohútia hrebenatka. Původem pochází ze Severní Ameriky, odkud se rozšířil do celého světa. U nás roste...

Pina Colada Recept

Osvěžující letní vábení: Pina Colada recept pro vaši kuchyni

Ingredience na Piña Coladu Pro přípravu dokonalé Piña Colady budete potřebovat pár klíčových ingrediencí, které jí dodají tu správnou tropickou chuť. Základem je samozřejmě kvalitní bílý rum, který by měl být jemný a sladší. Doporučujeme použít 4 cl na jednu porci. Dále budete potřebovat ananasový džus, a to...