Slavnostní menu: Inspirace pro nezapomenutelné hostiny
Tradiční česká kuchyně Tradiční česká kuchyně je proslulá svou vydatností a sytými chutěmi, které se skvěle hodí pro slavnostní menu. Při speciálních příležitostech se na stolech objevují pokrmy, jež v sobě snoubí staleté tradice s kulinářským umem. Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem je stálicí...
24. 06. 2024
Eidam: Holandský král sýrů na vašem stole
Eidam: Oblíbený holandský sýr Eidam je polotvrdý sýr s jemnou, máslovou chutí, který pochází z Nizozemska. Vyrábí se z kravského mléka a má typický kulatý tvar s hladkou, žlutou až oranžovou kůrou. Jeho chuť se liší podle délky zrání, od jemné a nasládlé u mladého Eidamu až po pikantnější a výraznější u...
24. 06. 2024
Sladké pokušení: Broskve v hlavní roli!
Původ a historie broskví Broskve, ty sladké a šťavnaté plody, pocházejí z daleké Číny. Právě tam se začaly pěstovat již před 4000 lety. Starověcí Číňané považovali broskve za symbol nesmrtelnosti a štěstí. Do Evropy se broskve dostaly díky obchodním cestám, pravděpodobně přes Persii, a to zhruba v 1. století...
23. 06. 2024
Omáčka s rýží: Tipy a triky pro dokonalou kombinaci chutí
Oblíbené jídlo Čechů Češi si rádi pochutnají na vydatném jídle. Mezi nejoblíbenější pokrmy patří vepřo-knedlo-zelo, svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem a guláš. Oblíbená je také klasická česká kuchyně s pokrmy jako je rajská omáčka s hovězím masem a knedlíkem, vepřové řízky s bramborovým salátem...
23. 06. 2024
Tutti frutti: Exploze chutí v každém soustu!
Tutti frutti: Co to vlastně je? Tutti frutti, ten barevný mix kousků ovoce, co nám připomíná dětství a letní pohodu. Ale co to vlastně je? Většinou se jedná o kandované ovoce, tedy ovoce konzervované cukrem. Díky tomu má tutti frutti dlouhou trvanlivost a sladkou, výraznou chuť. Nejčastěji v něm najdeme třešně, ananas,...
22. 06. 2024
příprava nápojů) for the section kuchyně: Míchejte jako profík: Tipy a triky pro dokonalé drinky
Typy míchacích technik Míchání patří mezi nejdůležitější operace v mnoha odvětvích, od vaření po chemický průmysl. Existuje mnoho typů míchacích technik, z nichž každá je vhodná pro různé aplikace a materiály. Mezi nejběžnější typy patří: Míchání lopatkami: Tato technika využívá lopatky různých tvarů a...
22. 06. 2024
Aperitiv: Malé sousto s velkým efektem
Co je to aperitiv? Aperitiv je nápoj, co se dává před jídlem, aby nastartoval chuť. Může to být třeba primitivo, což je takové to výrazné červené víno, nebo jiné alkoholické drinky jako vermut, Campari nebo prosecco. Někdo si dá radši nealkoholické varianty - tonik nebo džus, to je taky fajn. K primitivo se skvěle hodí...
21. 06. 2024
Léto na talíři: Upečte si božskou buchtu s ovocem
Buchta s ovocem: Klasika české kuchyně Buchta s ovocem, to je synonymum pro poctivou českou klasiku. Vzpomínáte na tu vůni linoucí se z trouby u babičky? Nadýchané těsto, šťavnaté ovoce a křupavá drobenka, to je kombinace, která nikdy nezklame. Ať už se jedná o švestky, jablka, meruňky nebo třeba borůvky, buchta s ovocem...
21. 06. 2024
Termo hrnek: Horká káva i ledový čaj po ruce
Výhody termo hrnku Termohrnky se staly nepostradatelným společníkem pro mnoho z nás. Ať už vyrážíte do práce, na výlet nebo jen tak ven, termohrnek udrží váš nápoj v ideální teplotě po dlouhou dobu. Už žádná vlažná káva nebo studený čaj! Díky dvojité stěně s vakuovou izolací si vaše pití uchová teplotu mnohem...
20. 06. 2024
Okostice: Skrytá síla ovoce a zeleniny
Co je to okostice? Okostice je tvrdá, dřevnatá vrstva, která se nachází uvnitř plodu některých druhů ovoce. Obklopuje a chrání semeno uvnitř. Typickými příklady ovoce s peckou jsou broskve, meruňky, švestky nebo třešně. Okostice se vyvíjí z vaječníku květu a její tvrdost je dána vysokým obsahem sklerenchymatických...
20. 06. 2024